Wij delen het seizoen op in twee periodes:  

  • De Zomerperiode: Tijdens de zomer periode rijden wij; zolang het daglicht het toe laat, elke dinsdag en donderdagavond. We vertrekken steeds in Begijnendijk aan de winkel TopBike en dit om 19 uur. De tochten variëren en inbreng is altijd welkom.zolang het daglicht het toe laat, elke dinsdag en donderdagavond. We vertrekken steeds in Begijnendijk aan de winkel TopBike en dit om 19 uur. De tochten variëren en inbreng is altijd welkom.
  • De Winterperiode: Tijdens de winter periode rijden wij elke zaterdagnamiddag en zondag. Soms rijden we ook op feestdagen als deze in de week vallen. Meer info ook in Onze Kalender.Tijdens de winter periode rijden wij elke zaterdagnamiddag en zondag. Soms rijden we ook op feestdagen als deze in de week vallen. Meer info ook in Onze Kalender.

Tijdens zowel de zomerperiode als de winter periode wordt er zaterdag namiddag om 14 uur op dezelfde locatie afgesproken voor een tochtje. De tochten zijn meestal rond de 40 km en gaan richting Langdorp-Rillaar of Aarschot -Wezemaal. Er wordt steeds rekening gehouden met de traagste deelnemer waarop men dus op elke berg op wacht. Soms wordt de namiddag tocht vervangen door een Toertocht in de buurt of een leuke toertocht elders.  Maar meer info hierover in Onze Kalender.

Er wordt gedurende deze tochten altijd gereden met een kapitein.  Deze kiest de route en zorgt ervoor dat iedereen samen blijft en dat er tijdig gewacht wordt.  De kapitein zal voor de rit steeds bekend gemaakt worden mocht het (verantwoordelijke tocht) niet in de kalender staan.

Elke zondag nemen wij ook deel aan toertochten in de omstreken maar dit kan ook in Heverlee, Overijse of andere leuke plaatsen zijn, om niet steeds in dezelfde streek te rijden. Zie
Onze Kalender. Maar weet jij ergens een leuke tocht, dan mag dit steeds gemeld worden. Er wordt dan ook onderling  afgesproken met de mensen die meerijden om samen te kunnen rijden indien er vervoer met de auto dient voorzien te worden.  Opgelet op deze toertochten mag iedereen zijn eigen tempo rijden en wordt er steeds gewacht aan de bevoorrading en bij aankomst. 

Ben je nog steeds geïnteresseerd om u aan te sluiten bij onze club, dan ben je altijd welkom op 1 van de vrije dagen en laat gerust iets achter op de facebook pagina mocht u mee wensen te gaan naar een toertocht.

Gebruiksnaam:

Wachtwoord: